Wednesday, December 16, 2009

Kisah dari dapur ku...

Ingt tk entry nasi goreng marvelous ku...Mr.HB yg cakap sedap org lain tk tau lah cakap ape..hehehe..

So sekali aku mencuba..kali ni dgn quantity nasi yg agak bnyk...so aku rase tk leh lah sesedap mcm dulu...

Kemi request nk nasi goreng pataya...

Dialog:

Hero: Ibu buat nasi goreng yg bungkus dgn telur tu..
Ibu: (dlm hati mcm blh ke aku buat yg part bungkus tu)..tp utk memenuhi impian heroku aku cuba gak lah..Ibu try lah kemi buat..
Hero: Tkpe lah nnt tk jadi nnt sape nk makan...
Ibu: Huhuhuhu..xde moral support langsung..

DI dapur:
Preparetion utk menyedia kan bahan2..Si hero sibuk gak jadi mandur..oleh sbb telur tggl 2 biji aje so tk blh lah guna telur masuk dlm nasi..so tukar masuk hot dog..belasah ajelah ape yg ade dlm fridge tu..

Ibu: Memasuk kan nasi lepas menumis bahan2 yg telah di tumbuk..
Hero: Mcm tk jadi aje bu..
Atuk: (nk nyampuk gak tu)..Itu aje yg ibu kemi blh buat...(cit atuk dgn cucu sama aje)
Ibu: Kalau tk jadi..ni semua kemi punye pasal..dok kacau ibu kat dapur aje..(alasan sgt kukuh..heheh)

Tgh aku pikir2 mcm mane aku nk bungkus..hero ku bg cadangan yg sgt bernas...dh besar rupenye anak ibu ni..

Ibu: kemi kalau tk jadi bungkusan telur tu xpe yea..
Hero: Ala bu tk yah bungkus..ibu letak nasi dlm pinggan kan..lps ibu goreng telur letak aje atas die..kira cover nasi tu lah..lps tu ibu letak sos tulis huruf M..
Ibu: Wah briliant idea lah..aku pun cuba lah...yup mmg betul sebijik nmpk mcm nasi goreng pataya...tp gmbr aku luper amik daa...sbb dh penat..hehehe
Ayah: Sedap ke kemi?
Kemi: Sedap gak...( die cakap kat blkg aje sedap..depan2 kemain kutuk lagi aku..hehehe)

Kisah Telur

Ibu: Kemi telur ade 2 biji aje..
Hero: Satu telur kemi then satu telur ayah..xpun pakai telur kemi aje lah bu..(sambil tunjuk dlm seluar die..loyar buruk gak mamat ni)...
Atuk: Jgn mi..jgn pakai telur kemi...hahahaha...
Hana: Nana pun nk telur gak...
Hero: Tk blh..ni telur abg dgn telur ayah..
Hana: (terus mengamuk pergi kat ayah..)..Ayah! abg mi tk bg telur die..die suruh mintak telur ayah..
Mr.HB: (tk tau cerita)...Eeerrrmmmm...

Heheheheh......

Semangat nk amik gmbr tu...gaya kena ade nk tunjuk gigihnye aku menumbuk...kahkahkah

Cara2 menumbuk...

Selepas episod menumbuk..esoknye tgn and bahu dah sakit2..terpaksa Mr.HB and budak2 urut..lemah fizikal betul lah aku ni..Baru buat n.goreng tumbuk cili terus kaput..hahahaha..

Mlm tu sesi urutan SPA di rumah..bergilir2 budak urut ibu and ayah die org..Mr.HB yg pengeli giler pun smpi blh terlelap kena urut....hehehhe..

2 comments:

kirana said...

tudiaaaaaaaaaaa aih

sampai kena urut gara2 tumbuk cili..aha lwak la kak imah

dekja78 said...

hehehe..ade lah buat bende lain kot ana..tp rase haritu bnyk guna tgn kanan kot..tu terus urat lari..hehehe